Què és el Correfoc?

 

Diuen que després de la Patum de Berga, el nostre correfoc és el més bèstia.

Diuen que és el que té més dimonis i on es cremen més petards.

Diuen que és el més original, doncs surt fora de les tradicions populars de diables.

Diuen tantes coses i tantes barbaritats que potser queden curts d’exageracions.

Nosaltres diem, modestament, que no n’hi ha per tant, però portem 20 anys cremant any rere any, generació rere generació; si és de debò el que se sent i el que diuen, és que han vingut a córrer el nostre correfoc, l’han suat, han ballat, s’han cremat i han repetit gaudint de la nostra festa major. Aquesta és i ha estat la millor publicitat arreu del principat. Si és mentida el que passa, que vinguin i ho provin. D’altres comenten que és la joia que obre la festa major.

Aquest any no sabem com sortirà, però segur que cremarem tant o més que els altres anys, envoltarem la vila de Capellades de milers d’espurnes, ballarem sota els salts de foc de les forques dels dimonis, ens mullarem el cos de suor, d’aigua del rec i d’escuma, ensordirem amb els esclats de pólvora i cridarem d’allò més fort quan els coets xiuladors posin fi a la festa... la festa del nostre, el vostre... el vintè aniversari del CORREFOC de Capellades.

Nosaltres, els dimonis, escriurem amb foc els carrers de Capellades. Si teniu el que s’ha de tenir, ens veurem els ullals molt aviat. Humans: esteu avisats.